Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Καβάλας "Ο Έβρος" ιδρύθηκε το 1983 με έδρα την Καβάλα και έχει στην δύναμη του διακόσια πενήντα (250) μέλη. Διοικείται από επταμελές διοικητικό συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται από τη γενική συνέλευση κάθε διετία.

Σκοπός του συλλόγου είναι η διάσωση, ανάδειξη και προβολή των πολιτιστικών παραδόσεων του Ν. Έβρου και της Θράκης γενικότερα.

Διατηρεί σε μόνιμη βάση, χρόνια τώρα, τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών, και ζωγραφικής, για μικρούς και μεγάλους, τα οποία παρακολουθούν τριακόσια (300) περίπου άτομα. Για τις ανάγκες λειτουργίας όλων αυτών των τμημάτων και την στέγαση του Συλλόγου παραχωρείται από τον δήμο Καβάλας γραφείο και αίθουσες εκδηλώσεων στο κτήριο του παλιού Πυθαγόρα που διαμορφώθηκε έτσι ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης έπι της οδού 7ης Μεραρχίας με αριθμό 1.

Ο Σύλλογος οργανώνει κάθε χρόνο μια σειρά από εκδηλώσεις μουσικές, χορευτικές, θεατρικά πολιτιστικά δρώμενα και συμμετέχει ενεργά και σταθερά σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται από άλλους φορείς στην Καβάλα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό με σημαντικές διακρίσεις. (Ουγγαρία, Ρουμανία, Σικελία, Ολλανδία, Γαλλία, και Τσεχία όπου και απέσπασε ανάμεσα σε 15 αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο το 1ο βραβείο σκηνικής παρουσίας-χορού-τραγουδιού.